Japanse inspiratie...

Gepubliceerd op 9 september 2021 om 12:58

We hebben nu twee producten in de winkel die me zo doen denken aan de jaren dat we in Japan woonden...

In Japan is stof heel veelzijdig -- ik herinner me dat ik mijn mama-vrienden stukjes stof zag gebruiken om lunchboxen vast te binden of om dozen sushi mee te nemen naar een feestje.

Furoshiki is ontstaan ​​in Japan rond 710 voor Christus tijdens de Nara-periode. Gedurende deze tijd werd doek waarin een object was gewikkeld, tsutsumi genoemd, wat 'pakket' of 'cadeau' betekent. Het werd voornamelijk gebruikt om belangrijke goederen en schatten in Japanse tempels in te pakken. Tijdens de Heian-periode, die duurde van 794 tot 1185, werd het doek koromo utsumi genoemd en werd het meestal gebruikt om kleding in te wikkelen.

Tegenwoordig wordt furoshiki steeds populairder, omdat het een milieuvriendelijke manier is om cadeaus in te pakken. Met de feestdagen in aantocht, probeer furoshiki te gebruiken om Sint- en kerstcadeaus in te pakken!

 

Een Komebukuro is een Japanse katoenen tas met trekkoord die werd gebruikt om rijstoffers naar Japanse tempels te vervoeren. Onze bento-tassen zijn geïnspireerd op een eenvoudigere versie van de komebukuro. Gebruik deze rijstzakken om lunch mee te nemen, als stijlvolle broodzak of zelfs om groente en fruit in te bewaren.