Let's hear it for the scrunchie!!!!

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 11:43

We dragen het allemaal, ook al is het niet super chic! Het is comfortabel, veel fijner dan normaal haarelastisch en leuk -- het is de scrunchie! Dus waar komt de scrunchie vandaan? Het komt uit de VS en het is een '60s Baby!

Hoewel de scrunchie in 1963 werd uitgevonden door een man genaamd Philips E. Meyers, kwam het pas in de jaren tachtig in de mode.

Het verhaal gaat dat nachtclubzanger en pianist Rommy Revson in 1986 op zoek was naar een zachter alternatief voor schurende metalen haarelastiekjes. Moe van de breuk die ze veroorzaakten, creëerde Revson het eerste bekende prototype van de scrunchie. Het ontwerp is geïnspireerd op de tailleband van haar pyjamabroek en in 1987 werd het officieel gepatenteerd. Als je nieuwsgierig bent naar het prototype, kun je het samen met de naaimachine waarmee het is gemaakt, tentoongesteld vinden in het Smithsonian Museum.

Revson besloot haar nieuwe creatie Scunchie te noemen naar haar zachte en schattige poedel. Toen het werd verkocht aan Scunci International, werd de naam veranderd in Scünci, maar later bijgewerkt met een "r", waarvan het merk zegt dat het een natuurlijke evolutie was omdat de stof kreukt ('scrunches' in het Engels!)

Revson's scrunchie was meteen een succes dankzij muziekiconen uit de jaren 80 zoals Madonna, Janet Jackson, Debbie Gibson en Paula Abdul.

En zoals alles in de mode, hoewel de scrunchie in de vroege jaren 2000 uit de gratie raakte, zijn we blij om aan te kondigen --- het is weer terug!

Dus, let's hear it for the scrunchie!! :)) 

PS: vergeet niet om de jouwe te shoppen bij draw-a-string!